Videostreaming

Közvetítse rendezvényit az INTERNETEN. Nyilvánosan vagy Zártkörűen, a Digiton Video Tracer segítségével.

Az Internetes közvetítést egyirányú. A konferencia eseményeit figyelhetik a távoli résztvevők, de az eseményekbe nem szólhatnak bele. Legalább is képpel, hanggal nem tehetik meg, de lehetőség van a közvetítés alatt a szöveges üzenetek küldésére. A stream képernyő alatti csevegő panelen tudnak kommunikálni a résztvevők. Kérdéseket tehetnek fel az előadónak, segítséget kérhetnek a technikustól, vagy akár egymással is kommunikálhatnak. Lehetséges két résztvevő közötti kommunikáció úgy, hogy a többiek nem látják az üzenet cserét. A közvetítés a konferenciastreaming.hu oldalon nézhető. (Ajánlott böngészők: FireFox, Chrome, Safari, Opera.)

Próbálja ki!

A baloldali oszlopban látja a Nyilvános adásokat. Kattintson az előadás címére a megtekintéshez.

Nézze meg, hogyan működik a Zártkörű adás.
Jelentkezzen be "Teszt Elek" felhasználó névvel és "teszt" jelszóval! A bejelentkezést követően megjelenik egy teszt célú Zártkörű adás a baloldali oszlopban.


Ha nem jelennek meg a videók, akkor az Adobe ingyenes videolejátszójának friss változatára van szüksége:

Az oldalon megjelenő tartalmak lehetnek Nyilvános adások és Zártkörű adások.

A Nyilvános adások megtekintéséhez nem kell bejelentkeznie. A nyilvános adások közül választhat a baloldali oszlopban. Ha rákattint az adás nevére, akkor új oldalon a lejátszó ablakban jelenik meg a kiválasztott tartalom. Ha a lejátszó ablakban  a LIVE felirat látható, akkor az élő műsort lát.

Zártkörű adások csak akkor jelennek meg a bal oldali oszlopban, ha névvel, jelszóval bejelentkezik. A rendezvény szervezőjétől kapott azonosítókat a jobboldali oszlopban látható bejelentkezés mezőben adhatja meg. A bejelentkezés  gombra kattintást követően a baloldali oszlopban megjelennek azok a zártkörű adások, amelyeknek jogosult a megtekintésére. Ha rákattint a rendezvény nevére, akkor új oldalon, a lejátszó ablakban jelenik meg a kiválasztott adás. Ha a lejátszó ablakban a LIVE felirat látható, akkor az élő műsort látja.

A lejátszó ablak használata: Az adás kiválasztását követően megjelenő lejátszó ablak  teljes képernyőre nagyítható, melyhez a jobboldalon alul látható, átlós irányban kifelé mutató nyílra kell kattintani. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, mert így az adás HD (720p) minőségben nézhető. Visszatérés kis ablakra vagy az ESC billentyű megnyomásával érhető el.

A közvetítéshez használja a Digiton Video Tracer hardver és szoftver elemeit.

A Digiton Video Tracer a közvetítéshez minden szükséges feltételt biztosít:

A programozható, távvezérelhető  Full HD robotkamerákat, a videokapcsoló-vezérlő eszközöket, adaptereket HDMI eszközök bekapcsolására, közvetítést lebonyolító hardver és szoftver eszközöket, videorögzítő hardvert és szoftvert. Biztosítja továbbá a streaming szervert, ami CDN (Content Delivery and Distribution Network) technológiával a világ bármely pontján akadás mentes közvetítést biztosít.

A rendezvény helyszínén 2Mbit/s feltöltés irányú Internet kapcsolat szükséges a HD 720p minőséghez. A távoli résztvevőknek 2,5 Mbit/s letöltés irányú Internet kapcsolatra van szükségük a zökkenő mentes megtekintéshez.